GAIA MOTORSPORTS

Mede mogelijk gemaakt door:

African Eco Race is afgelast.

Nieuws
De organisatie van de Africa Eco Race heeft vrijdag middag 23 oktober in een persbericht laten weten dat de editie van 2021 is afgelast.

Een race georganiseerd door mensen met een passie voor Afrika en Cross Country rallies die avonturiers, reizigers en liefhebbers van mechanische sporten met respect voor de economische en milieuaspecten van de landen en die ze doorkruisen samenbrengen.

Ondanks dat 2020 werd getroffen door de COVID crisis, werd door het organisatieteam alles in werking gezet om de 13e editie van de AFRICA ECO RACE te organiseren. Het hoofddoel was om zich aan te passen aan de Covid-19 beperkingen: een nieuwe route “Dakar – Dakar”, nieuwe logistiek, nieuwe datums, opstellen van een van een sanitair protocol, en niet te vergeten rekening houden met alle beperkingen die zijn opgelegd door de verschillende landen waar onze deelnemers vandaan komen.

De deelnemers, vrijwilligers, providers en partners van deze editie waren er klaar voor en stonden in de startblokken. 63 motoren, 42 auto’s / SxS en 13 vrachtwagens maakte deel uit van een 600 personen tellende caravan uit meer dan 30 nationaliteiten.

Na alle inspanningen van het organisatieteam moesten zij tot de zeer pijnlijke beslissing komen om de 13e editie van de AFRICA ECO RACE die gepland stond van 5 tot 17 januari 2021 annuleren.